Skip to main content

Opnieuw biedt de Renschdael Groep op het Annapark in Venray volwassen bomen een tweede leven. In de afgelopen dagen werden 9 volwassen Lindebomen getransporteerd vanuit Swolgen naar het Annapark in Venray. Prachtige bomen die anders waren gekapt in verband met nieuwbouw.

Marc van der Velden, projectontwikkelaar bij de Renschdael Groep, spreekt van een bijzonder moment: “Het is fantastisch dat wij deze Lindebomen een tweede leven kunnen bieden en daarmee de cultuurhistorische groenstructuur op het Annapark verder versterken. We zijn volop bezig met het schrijven van nieuwe geschiedenis op deze prachtige plek; zo worden er monumenten gerestaureerd en karakteristieke gebouwen getransformeerd. Door de inbreng van nieuw leven in de vorm van deze 9 volwassen Lindebomen versterken wij de biodiversiteit op het Annapark en voegen letterlijk jaarringen toe.”

Bijzonder was het moment toen de grote vrachtwagens met de bomen het Annapark opreden naar hun nieuwe bestemming. Het was weer een hele operatie. “Een operatie die in samenwerking met De Middelpas Hoveniers en Boomkwekerij Ebben is uitgevoerd. Het vrijmaken van de bomen, het speciale transport en herplaatsen van de bomen eist grote vakkundigheid door professionele partijen. Hierdoor zullen deze bomen op de monumentale St. Annalaan naar alle waarschijnlijkheid nog een lang en gezond leven voor de boeg hebben” vertelt een trotse Van der Velden. De aanplant van deze bijzondere bomen is niet het laatste groene wapenfeit van de Renschdael Groep. Zij blijven de komende jaren werken aan het versterken van deze uniek groene parel van Venray.