Skip to main content

Zeven volwassen dakplatanen hebben een prominente plek gekregen op het Annapark in Venray en zijn op initiatief van Renschdael Groep gered van de kap. De bomen zijn reeds naar het park verplaatst vanuit het centrum van Horst waar ze jarenlang het straatbeeld hebben gevormd. De bomen moesten ruimte maken voor de uitbreiding van het winkelcentrum Kloosterhof en zouden worden gekapt. Op het Annapark krijgen de dakplatanen een nieuw leven.

Volgens Marc van der Velden, projectontwikkelaar bij Renschdael Groep, een mooie win-win situatie: ‘Eén van onze doelstellingen uit de gebiedsvisie van het Annapark is dat wij de cultuur-historische groenstructuur willen versterken en jaarringen willen toevoegen aan het park. Toen wij vernamen dat deze prachtige bomen gekapt zouden worden, hebben wij meteen actie ondernomen. Er is al veel werk verzet aan al het groen op het Annapark, maar ik vind het bijzonder dat wij nu deze bomen ook een tweede leven kunnen geven. Dit plantseizoen hebben we al meer dan 100 nieuwe bomen aangeplant op het park en zijn momenteel bezig om met honderden Rododendrons de groene structuur van het Annapark verder te versterken.’

Na zorgvuldige voorbereiding van hovenier De Middelpas, zijn de bomen vrijgemaakt en met speciale transporten overgebracht naar hun nieuwe plek op het Annapark. Een enorme klus, die het mogelijk maakte de dakplatanen te herplanten, zodat ze een mooi ensemble gaan vormen nabij het karakteristieke gebouw ‘De Schouwburg’. Zo is er weer een bijzondere plek toegevoegd aan het Annapark.